България извоюва световната титла по самбо през ноември след 10-годишна пауза.

...
България извоюва световната титла по самбо през ноември след 10-годишна пауза.
Коментари Харесай

Шампионът Иван Хърков: От световната титла по самбо до полицай и баща

България извоюва световната купа по самбо през ноември след 10-годишна пауза. Шампионът е Иван Хърков – състезател, студент, брачен партньор, татко и служител на реда.

След три международни шампионати единствено с по една среща и един бронзов орден, най-сетне Иван Хърков печели златото в Армения.

Посрещнаха с гайди и барабан националите

Извън тепиха, спортистът сменя екипа с полицейска униформа. И патрулира из Панагюрище. „ Вече се беше разчуло, че съм станал международен първенец и получаваме сутринта един сигнал за едно момче - пийнал паднал и нападателен и вика, крещи, страшна работа. Само влизам в стаята, той ме поглежда, изправя се и споделя – „ Бате Иване, повече няма! “ Нищо повече. Хубавото е тук, че няма ден с ден, няма промяна със промяна, ти отиваш, не знаеш какво ще се случи “, сподели Иван Хърков, младши контрольор в " Охранителна полиция " –Панагюрище.

Снимка: bTV Новините

Между промените Иван или е в Академията на Министерство на вътрешните работи в София, където следва, или се връща назад на тепиха.

Триумф за Иван Хърков в Армения

„ В началото се борех да стига по-напред, малко да съм по-напред, да не съм финален. Станах два пъти, три пъти трети, започнах да се боря, с цел да стига някъде по-далеч “, изясни международният първенец по самбо Иван Хърков.

Снимка: bTV Новините

„ Иван не се слави с някакъв неповторим гений. Аз постоянно го споделям, с цел да бъдеш първенец, са нужни с изключение на гений, неимоверно доста труд, екип,който да бъде зад теб и да имаш шанс и късмет. При Иван трудът е бил повече от всичко останало “, добави Иван Нетов, треньор на Иван Хърков, състезателен клуб " Бойни спортове " -Панагюрище.

На международното в Армения тя реализира 3 победи

„ Оттук нататък към този момент едно доказване, доказване пред всички, че това не е шанс. Доказване пред теб си, че можеш още да продължиш, да се бориш, да градиш “, изясни Хърков.

Освен международен първенец и служител на реда, Иван Хърков е и брачен партньор, и татко - тази роля за него е основната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР